Milady Hijab

Heyyyyyy

Have you heard about the new wave? Milady wave! Wah gitew sesuka hati kau nak mengadakan wave bagai nok.

Ehem.

It started when I have this crazy idea of making my own scarves line. So I saw a post of a friend in a Facebook group, wearing this kind of stylish instant shawl. Dia jual ebook cara jahit tudung as well. So I talked to Ed about buying the ebook. Takla mahal mana pun. RM30 je tapi Ed tak bagi SOBS.

But hello? This is Yasmin and Yasmin loves to be stubborn. Heh.
So I got my fruit punch sales, I pun beli ebook tu diam diam. Hahha. Then I studied it all, and I decided to start with this kind of semi instant shawl. Ala ala neelofa but I tambah awning. So ebook tu terperap dalam email ada la dalam seminggu dua before I decided I nak kena servis mesin jahit & buy a couple metres of fabric.

We went to Sungai Petani ok. Masa tu group jahit tu gila Burberry punya corak yang just ada kat Kamdar je. So we went there lepas hantar Kangen Water kat Penaga. Straight to SP. Masuk Kamdar, the salesperson kat situ macam blur blur, tak tau jenis kain yang iols cakap. I was very sad. Kebetulan Nagoya ada sebelah dia je. So we went inside. Tetibe nampak la kain ala ala Burberry Red tapi keras maknok kain dia. Tak flowy langsung. Tapi sebab dah mai jejauh sampai Kedah, kitorang pun beli la jugak.

Balik tu. Aku pulun buat tudung. YAAAAAAAA of course lah menjadi. Alhamdulillah. Tapi kain tu keras dan tak flowy. So aku pakai sekali je. Last last now jadi alas meja dapur aku kain tu. Dahla mahai. RM18 semeter. Gilo ko hapo.

Ni la burberry tipo tu. Last last alas meja jadinya kau, 

 
Ni Burberry yang aku nak. Alhamdulillah dapat jugak. Now hari hari pi beli uols hahah 

Pastu I started posting my jahitan kat group tu. Tetibe banyak pulak order. Online and offline. Alhamdulillah sesangat. 

Shawl kedua after Burberry tipo itu. 

This was my original plan. To help people cover their aurah. Then some said very wide. So I kecikkan. Then I realised, I lari dari tujuan asal. So next batch semua panjang kain will be almost 2 metres okay. Hihihi

This is one of my favorite color. Navy Blue. Cun gile.


So dengan burn RM30 beli ebook and RM70 servis mesin jahit, I managed to get almost RM800 in just 10 days. Tapi mana pergi entah duit tu sekarang. I either wear it, or I ate it. Hahahahah
 

But anyways, if you happen to like any of these, do contact me.
Color boleh pilih, no worries. Custom made yang macam ready made. Sebab if you order today before 5pm, I can post it to you the next day. In shaa Allah. 

So you better cekidaut my facebook and instagram. Dah cekidaut tu, follow le terus ye. kekeke

Instagram: @MiladyHijab
Facebook: Milady Hijab

Ok jom usha gambarzzzzzzzz yang baru di shootzzzzzz panazzz panazzzzzz lagi nizzzzzz

Mustard

Burberry pink. Awning boleh request nak warna lain

Gold

This is cotton lycra. Material yang Neelofa guna. Ada customer request yang ni. But I personally tak berapa suka pasal cepat kedut.

Green (Have a lot of shades of green)

Dark grey

Mocha

Light grey

 Or maybe you nak pastel colors? Mestila adaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nak pastel color combine macam ni? Pun volehhhh


Ha okey? Hihihi kalau nak order roger cepat cepat ok. Raya haji nak dekat dah ni. Nak sembelih lembu nanti pakai la lawa lawa. Hahaha

Instagram dan fb dah bagitau kat atas tuh kan. Pegi baca balik. Heheh.

Kbaiiiiii. Muah ciked. Hahaha




 







Comments

azwan said…
Honestly, saya tak tahu apa pasal shawl ke tak shawl ni. Tapi berdasarkan gambar-gambar yang ada, kekaguman tu agak tinggi jugak la. Tambahan pula semua tu adalah hasil daripada belajar sendiri bermodalkan ebook tiga puluh ringgit. RESPECT.