of today.

wow Hi.

Assalamualikum.

Of current life, macamkan orang nak tau lulz. I know dah tak ramai yang blogging. Now bye bye blogger, hai hai instagram. Yeah.

Tapi nothing can beat the joy of writing la. Lagi lagi a person like me yang hidupnya adalah menulis, once upon a time.

Anyway;

We are back in Penang. This little state yang I adore most aside from my hometown and Putrajaya of course. Because Penang taught me a lot of things. From good to bad to worst. 1/5 of my life, was spent in Penang.

Here we are again. But I tak kerja. I dont want to. Sebab I nak jaga my son-shine, #EdHakeem. Motif aku nak hashtag? Hahaha so that nanti Hakeem besar, he can find all the entries, the pictures his mother posted online when he was very little. Tinggi tak cita-cita? Well~

So right now I do home tuition. Yeah. Ironic, I know. Kau tak suka jadi cikgu, tapi jadi cikgu lah always one of your pintu rezeki-s, Min. I know. I iklan saja-saja je pasal tuisyen. Tup tup orang Juru tuh talipon, nak hantar anak dia kat aku. English dengan Math, so okay lah Form Two je. So no biggie.

My number of students are growing day by day, tapi takla macam tuisyen biasa yang sampai belas-belas orang in one session. Cmon man. I lah cikgu BI, I lah cikgu BM, I lah cikgu Matematik, I jugak Science teacher. Masa yang ada pun limited. Malam and weekend je. Kalau tak siapa nak jaga Hakeem. Kalau bnak bagi orang lain jaga, baik I kerja tempat lain je. Know what I mean? Good.


Actually right now Hakeem tengah tidur. Ed kerja. But will be home soon for lunch and solat Jumaat.

Oh I nak cerita tadi.

I posted in a website, nak jual my iPhone. Then ada la one guy ni, army kononnya, Islam kononnya, God-feared, kononnya, wanted to buy my phone. So I nak jual 600 sahaja okay. But he whatsapped me, dia nak beli RM1200. I was like, apahal kan. Double the amount tu. His reason was, dia nak surprisekan bini dia yang ada kat Dubai sekarang. Kononnya. Postage fee, katanya RM200.

Tapi sebab iols kan macam gud gud je, so I cakap la. "Sir, you can get a better phone with that price". Dia konon inesen, cakap I dont know the price. Okay I pun percaya la sikit. So dia mintak paypal punya email. That time I takde lagi, I pun bagi la my friend punya (thank you Syam), tapi tak guna pun. Sebab ada masa lagi, I created my own la. Then, I bagi my own email address yang registered for paypal. Okay.

Malam semalam< Ed beriya je cakap takyah jual la. Army Amerika tu. Kang ada CIA carik kita la, lepastu kita jadi Bourne Identity la, lepastu kita selamatkan Obama la, lepastu jadi bodyguard Obama lah apa lah. Terpengaruh sangat. Blergh. Tapi I ni rasa, takpe. Kita wait and see kalau dia ni betul ke tak. I jujut okay. Kalau betul la dia bagi RM1000 tu, aku akan post. Memang aku post. Takde de nak makan duit haram. Kalau dia transfer jugak the amount, aku memang rasa faith in humanity memang restored habis habis ni.

Lepastu pukul 7 pagi tadi, si army ni whatsapp lagi. I tengok dia ni active je whatsapp. Kata ada misi keamanan ke apa tah, tapi bila on whatsapp, tengok dia selalu je online. Hm. Suspicious lagi. Dia cakap dia dah transfer RM1000 to my account. I checked, takde. I bukak spammed email, ada. Mula-mula rasa thrilled la jugak kan. 1K mannnnn. So much things I can buy. Hahs.

Tapi dalam account takde amount tau. Dia pun cakap la pos cepat-cepat. By today jugak katanya! Ha. Aku baca elok-elok email from paypal tu, pun cakap kena post dulu, bagi shipment proof, then baru amount tu clear, akan masuk dalam aku punya account.

Because I noob lagi pasal paypal ni, jadi I pun google la paypal Malaysia, contact number. I called. Talked to a very friendly girl kat Paypal tu. So I baca semua email yang dapat tadi. Email from Paypal, takkan ada huruf R kecik kat atas tu. Maksud dia Rights ke apa tah I cant recall. Then this girl cakap, it's a scam. Wow. I pun rasa nak tembak je army tu. Wadde mannnnn. Nasib baik aku tak bodoh. Kahh.

I planned nak buat report police, tapi rasa macam, nahh. My phone ada lagi dengan I, so doesnt matter lah kot.

So I dah forward email tu dekat paypal, and paypal pun dah sent me precaution and things yang Paypal takkan buat and beza Paypal punya email betul and palsu. So I am lucky this time. Nasib baik ok tak kena fraud dengan scammers macam si konon army tu. Nama Ismail katenyer. Nama dalam paypal account tu Cristopher. Heh. Rejam sampai mati kang. Grr.

So tu lah. I janji nak post pukul 11 pagi. Now dah dekat pukul 12. Tunggu la kau. Aku rase orang Nigeria ni. Pasal dia kata nak surprisekan bini dia, tapi dia nak send phone tu dekat maid dia katenye. Dia bagi nama orang Nigeria macam tu. Tapi alamat memang Dubai. Should I make a police report ke tak? Hmmm