How I Met Your Father (S2)

Kids, (tetibe).

Hehe okay next part.


So I didn't call him that day. No I did not. But I selalu je pergi Art school tu sebab my classes always kat situ, tapi thankfully, I never bumped into him. Lama jugak. Daekat sebulan macamtu.

Until one day, on April 23rd, 2012 (hamboi ingat tarikh tau.Of course. ingat sebab haritu bday pakcik kepada my best friend. (Pakcik?) motif nak banyak kurungan?)  in the same studio, there was a show. A children theater, something like that. Budak-budak lah berlakon. It was compulsory for me to watch sebab lecturer yang supposedly mengajar time tu was in charge for that kids theater. So I pun duduklah kat seat paling belakang. Nampak tak nampak je budak2 yang berlakon tu. Mengantuk actually sebab I remembered I stayed up late the night before.

Tiba-tiba I saw someone was waving at me. Panggil aku untuk duduk sebelah dia. Seat belakang jugak, cuma row satu lagi. I was like, takpe, I'm good. Tapi melambai tak berhenti dia ni, I pun pergi lah jugak, and sat beside him, the guy yang melanggar I dalam kelas tarian bulan sebelum tu.

I was wearing my bag on my back. Beg sandang. So I sat tak menyandar ke kerusi, tapi menyandar di bag tu. He said "awak ni kenapa macam kekok je dengan saya." I laughed it off and said "takde lah. Malas nak bukak beg."

So dia lah yang bercakap. I remained silent, mencelah bila perlu. Then dia cakap dia kena pergi, nak jumpa Prof katenye. Said byebye and he left. I watched the show with teary eyes, bukan sebab dia blah, tapi sebab mengantuk when all of a sudden ada orang cuit belakang and said "Awak jaga diri elok-elok tau. Saya berkenan kat awak ni." I went blank. Ape jenis orang dia ni kan. Baru dua kali jumpa dah suka ni, aish... Scary movie kah? Tapi I sengih je. Sembang boleh aa. Berkenan semua orang boleh cakap der. So aku pun buat tak tau je. Dia blah pergi mana pun aku tak tau.

When the theater was over, I went out from that studio. Alih alih dia ada dekat muka pintu, waiting for his lecturer KATENYE. Tapi when he saw me, terus datang kat aku. Aku ke lecturer yang dimaksudkan? So dia ajak to have a drink with him dekat Subaidah dalam uni jugak. At first, tak nak. I nak balik tido, tapi last last ikut jugak. No harm pun, I thought. Dalam USM jugak kan. Hew. On our way to that kedai mamak, jumpa la lecturer dia. Lect tu cakap dia dapat tempat untuk latihan industri kat Kelantan, which is VERY near to my place. I dah macam, omg jodoh ke apa ni? Dia punya lah seronok kan dapat Kelantan. Padahal rumah kau kat Pahang kot????

So sampai kedai tu, I duduk. Dia pergi beli air mango and orange and dua biji karipap. I minum mango je. I said I tak suka karipap, popia dan yang sewaktu dengannya. Dia pun macam, "Alaaaaaa ni salah saya la ni, tak tanya awak dulu." Then dia pun tak nak makan jugak. Mengada kan? I know. Nak lempang pun ada. I said "MAKAN LA. SAYA TAK SALAHKAN AWAK PUN." Heh. Lepastu dia makan sorang sorang. We talked a bit, pasal apa pun aku dah lupa. Dia ada kelas after that, so I said goodbye and I pergi Queensbay. Kate mengantuk? Well biasela. Remaja. Kahkah

Oh yes, Kenapa I je yang ada number dia kan? Kenapa dia tak ambik my number kan? I don't know. Rasa hot kot bila gegirl call dia. HAHA. And again, I said I'd call him that very night. I promised him that. But, still, I didn't.