Goodbye December. Goodbye 2012. Goodbye 23.

Going from 2012 to 2013, it's like melangkah satu lembah yang terbelah dua, you see. Tinggi tak imaginasi aku? Sampai ada lembah segala.

Anyway, aku tak pernah sambut New Year. Let it be kat Penang or kat KL. Kat Kelantan memang tak lah kan. Just hoping gomen akan buat solat hajat lagi macam ada one year dulu, time Pak Lah jadi PM. Tenang sikit rasa that night tengok diorang ramai2 berkumpul solat hajat daripada terkinja-kinja dekat I don't know, Dataran Merdeka eh yang selalu ada show tu? Situ lah.

Well for me. Getting older each day. Cuma peralihan from December 31st to January 1st ni, I have to add one more digit to the end of my age number lah kan. Gonna be 24 dah uols. Tsk. Tuanya. And Ed will be 25! HAHAHAAH you so old la beb. Takpe. Age is just a number, inside we're Forever 21 ahaha.

2012~
Let's see what's the biggest moments in life yang happened this year.

1. I got married. =) To someone I love (which btw, tak pernah sekali pun terlintas in my mind), in a small wedding with close friends and families. Aish talking about him makes me miss him tssk.

2. Well, family. Hm. This is not the place to spill about this. Hehe.

3. Bad broke up. From 1 to Adele, how bad was my broke up? Adele. Yeah.

4. Bertambah keluarga. :)

5. Oh gosh too many hectic moments. Malas nak fikir dah. zzz


And what did 2012 has taught me?

Lots of things.

Sabar dan syukur. My husband taught me this. Tapi kadang2 dia pun lupa sekali. Hahah. Saling mengingati lah kita yaa. Kenal diri dengan bersabar. Sentiasa bersyukur dengan nikmat yang Dia bagi. With His will, everything's gonna be fine in the end. If it's still not fine, it's not the end. =)

The power of du'a & solat hajat. Rasa macam, satu energy yang kuat being along with me.n Scary pun ada, tapi yeah nak dapat tu, masyaAllah susah. Tapi bila mintak dengan solat sepenuh hati, every night macam you're alone in the world. Just you on the sejadah, that really was something. I felt that. DIA ada. DIA selalu ada.

Dan Dia tak zalim pun. HE gave me what I wanted since my childhood. Sebab tu aku diajar untuk terima, untuk sabar, untuk ikhlaskan diri, untuk belajar. So that aku takkan ulang benda yang sepatutnya aku tak buat. Sigh. Pengalaman indeed.

You're the only one yang tau apa you rasa. People will always talk behind your back. People will always there to judge you. People will complain. People will not understand what you have been through, even when the said they do when in reality is, no, they don't. Pening tak ayat aku?  So, trust yourself. Bercerita la kalau nak mintak pendapat or nasihat, tapi I learnt, tak yah la ambik bulat-bulat sebab in the end, you're the one yang akan hidup dengan keputusan itu. Guna sebagai panduan je. Macam survey gitu la kan. Huhuh. You're the one who knows what's the best for you. So, yeah. Pandai-pandailah survive. Apa yang kita fikir baik, boleh jadi sebenarnya tak baik untuk kita vice versa. Trust yourself. Put your trust in Allah. :)