of current life

Salam people :)

I'm in my room right now. Ed ada kelas, so have to wait for him before pergi lunch. And I want that jeans I saw kat Bukit Jambul. After makan misi memujuk pegi BJ harus dilaksanakan. Jyeah.

Oh. Life. Well no difference sangat pun sebelum and selepas nikah ni I think. Even sampai sekarang pun aku still rasa macam, eh aku dah kawen ke ni? haha bila ingat time akad nikah haritu rasa macam mimpi pun ada. It was just too beautiful to put those feelings into words. Maybe rasa macam couple couple lagi sebab weols tak duduk serumah. Gantung. Khitbah. Ehe. Whatever names we call it lah. So I don't have to masak for him, prepare his clothes, or make up the bed kan. Tak payah lagi sebab dia buat sendiri semua tu heheh.

Everyday jumpa macam biasa. Makan sama, kelas je lain2. Sometimes duduk kat mana2 and buat assignments sesama. Wah gitew. Tapi these days dia agak busy, and I have to buat-buat busy jugak lah. Sebab dia ada teater. Dah dua offer untuk berlakon teater. The first one was Perempuan itu bernama Barabah, dah played dah pun last September. And this coming play is on 18th to 20th October kalau tak silap. Title is LIMA. It's like exhibition gabung dengan teater macam tu or something. The real truth about us people. Tapi the pictures oh so breath taking okay. memang power betul Abg Black ambik gambar. Rasa nak jatuh cinta banyak kali bila tengok gambar-gambar tu. Jatuh cinta kat gambar, I mean. -_-

Apa lagi eh sekarang? Erm. Happy? Sangat. Seronok? Tak terkata. Hahah. Even aku selalu macam bangang merajuk tak tentu pasal, jeles tak bertempat. Tapi he never let me down. Cuba jugak buat aku senyum balik. Comel kot time dia memujuk. Haha. Demam-demam pun sanggup melayan karenah. Harapnya awak kekal macam ni sampai mati okay? :)

You remember I always want to escape from reality dulu? Want to go far far away where no one knows me? Semua tu macam, gone. Vanishes. Takde sikitpun rasa nak escape, nak alone, nak weep, nak pitam ke apa, melainkan untuk travel pusing dunia dengan Ed. Tiap masa aku bersyukur sangat-sangat dapat rasa bahagia tak terkata. I will smile tiap kali aku ucap terima kasih pada Tuhan kerana anugerahkan dia. 

Rezeki? Alhamdulillah tak pernah putus. Tak pernah berlapar. Still, my father contribute a lot. Like, A LOT. Especially time accident haritu. Dan the people around us sekarang masyaAllah sangatlah baik. Siap bagi pinjam motosikal. Siap tanya ada duit nak makan ke tak. Siap tolong hantar kereta ke bengkel. Sanggup stay dengan kitorang sampai everything settle that night. Hutang budi terlalu banyak dengan diorang ni. Owe you guys so much. Thanks. Thanks a lot.

Dan plan sekarang is keeping our promises to our families. Grad next year. Buat masa ni, tu je dulu. Lain tu dah ada dalam kepala otak, tapi belum masanya untuk hebohkan lagi. Nanti dah confirm semua, jalan betul dah terbentang depan mata, that's the time I cerita pada semua. :)

Okayh nak kemas bilik sat. Baju dah berlambak atas katil, belum lipat lagi. Ed dah nak habis kelas. I'm starving jugak ni. gtg. Jaa ne :)

Comments