His Birthday :) *hapdated

25 September - my husband's birthday. :)

At first aku memang blur, memang tak tau nak buat macam mana birthday dia ni. But I love surprise kan orang. Tapi yang payah dengan dia ni, setiap masa berkepit kot. Macam mana lahhh aku nak keluar beli cake ke hadiah ke kan.. 

24 hb tu, setiap benda dia cakap aku dengar betul2.. Ada je salah sikit aku mengamuk, buat muka, saja carik pasal. Ahahaha. Sebab aku tanak ikut dia rehearsal teater. So dapat lah aku curik masa untuk beli cake kan. Alih alih dah aku taknak ikut dia practice, dia call director, cakap ada hal. -___-
Macam mana ni. Aku saja je nak merajuk. Dia beriya pulak nak memujuk sampai nak datang practice lewat pulak kan. Sigh.

Okay. Plan B.

I buat serious gila merajuk, takmau duduk dengan dia. I sent him back to his hostel lepastu called director of his play. Told her pasal plan untuk buat surprise birthday bash untuk Ed, and she agreed. I tanya, boleh main tepung, main telur tak ni? No hal, katanya. Great!

Tapi tengah 'merajuk' tu, aku lapar nak mampus. Hahaha so tak jadi merajuk, I texted him, "Saya lapa la..."

Pergi ambik dia kat hostel balik, and kitorang pergi McD Sungai Dua, melantak kat situ. Time tu aku tetiba dah okay kan. Haha dah boleh gelak2 balik. Then tengah makan, dia tanya.
"Awak tak ingat kan?"
"Ingat apa?"
"Hm dah agak awak mesti tak ingat..."
I buat straight face. Dalam hati dah fjhesjlfkahfablkfjhba apesal kau nak ingat birthday sendiri ni...???
Then I tanya, "Entah. Dah call Aboh?"
Haha lari topik. Jyeah. Hi-5.

So lepas Maghrib gitu, kitorang ke Pelenggang and dia start berlatih teater. Aku dah pergi kat each and every one of the production team, bisik-bisik pasal plan nak kenakan Ed ni. Semua agreed. Haha K'Ti paling tak boleh buat muka neutral. Asyik nak tersenyum je tiap kali pandang Ed. 

Tapi ada problem lagi. Aku belum beli kek. Dah 8 lebih time tu. Kang kedai tutup.. So aku tukar nama Rat dalam phone kepada nama Nabilah, then I texted Rat - "Weh tolong call aku jap."
Rat called, atas screen nama 'Nabilah', then I showed him my phone, konon nak tunjuk Nabilah yang call. Sembang2 sat dengan Rat lepastu I panggil Ed kuat2.
"YOU! Saya nak pergi ambik Nabilah ni. Nak hantar pergi Sungai Nibong."
"Buat apa?"
"Lah, Sungai Nibong, mestilah naik bas."
Kak Ilah dah sesenyum tapi aku sedaya upaya tahan tamau senyum balik. Hahah I succeeded.

Then I drove my car pergi Jasmine Cakes kat area Pelita tu. Beli signature cake dia, cake apa tah, tapi macam moist chocolate cake gitu. SEDAP. SERIOUS SEDAP WEH. RM30 je. Berbaloi la jugak daripada Secret Recipe sebab SR kek besaa. Kitorang ni ada dalam 10 orang je.. So kek kecik pun cukup lah kan. Then I pergi kedai runcit, beli tepung, lepastu kirim telur kat Kak Ina and K'Ti. Ngeh3. 
So sekarang perlu tunggu sampai pukul 12 and keep him away from the car. Heww.

Lepastu tengah makan nasik yang Kak Lena bawak, I asked him "Harini hari apa eh?"
Hubster said "Harini hari Isnin, 24 haribulan..."
"oh."
"Esok Selasa, 25 September."
"A'ah" I said.
"Esok 25 September." Dia ulang lagi. HAHHAHA okay so aku dah tak boleh pretend macam tak ingat dah. I pun went. "OH?! 25 haribulannnnnnnn..." Then aku gelak kambing. Dia macam frust je. Haha
"Tak ingat kan. Tu yang saya tanya kat McD tadi."
"Hehe, alaaa you, sorry... Esok kita beli cake eh.. " Time tu, dah macam tak sabar je. Rasa nak baling telur time tu jugak lepastu nak cakap, haaaa sape tak ingat hahhh. Penat aku plan tau!

So 11 lebih, pelakon2 pindah ke Katasila, aku dah pi mai pi mai. Mula2 duduk dengan Ed, lepastu buat2 nak pergi toilet, padahal pergi backstage, bahagi telur sorang satu. Good. Almost 12, semua bergerak ke parking kereta. I stayed with the rest of the crew, while Ed pergi bersembang dengan Cikgu Man.
Time tu duk bincang sape nak start dulu baling telur ni. Ahaha. Dah tu, Ed datang dekat dengan aku, I tarik dia punya perhatian, sembang2 kosong, before Kak Ilah start baling telur. Kak Lena terus tuang tepung, and yeahhhh bersalut tepung lah my husband semalam. Ahaha best best.

Habis seplastik tepung okay. Memang awesome lah diorang! :)

Seronok sangat bila tengok muka dia. Priceless. Lagi-lagi time dia gelak. Very sincere.

Birthday boy

Those yang sanggup stay sebab aku. Tsk terharu.

Kak Ilah - Barabah :)

Well, you dah 24 darling. Hehe

Happy Birthday song & Allah selamatkan kamu.



Haha taktau apa Fikry duk buat =D

All of us. :) K'Ti je takde dalam gamba :(

All pictures are credited to K'Ti. :)

Waktu dia hantar aku balik, hee sweet sangat dia ni tau sometimes. He looked at me right in the eyes and said, "Tak pernah sekali pun dalam hidup saya ada orang sambut hari jadi saya, awak tau tak? Tenkiu sayang."
Actually dia cakap sayang ke tak eh? lupa sebab aku dah malu ditenung. hahaha pang.

And he kissed my forehead. Awh. Okay. Hahaha
Lepastu I said, "Moga panjang umur. Erm murah rezeki, and stay dengan saya sampai mati. Awak suami saya tau! Suami saya sorang!"
Terangguk-angguk dia dengar. Hiks.

Anyway, happy birthday once again, kesayangan. :)
Love you much.

Comments

still i contribute a bit.hahaha
.cik aida. said…
Wah! Bestnya sambut besday.hehe
nuraimyasmin said…
Rat, haha you did. Thankyou bebeh.

Aida. hehe kalau okay je bersalut tepung mmg best. :P

Adahhhhh, haha tamo la jelesss. kawen nnt jemput tauu