puasa puasa!

Evening peeps.

I dah siap masak untuk berbuka petang ni. Before 7 lagi dah siap actually. Lepastu lari masuk bilik sebab bapak penat. Alih alih abah ketuk pintu bilik, abah belikan tiga lauk lagi -___-
Abah beli ikan bakar, gulai terung dengan gulai ayam.

Aku masak pulak, ikan masak kicap, ikan rebus dengan sawi masak lemak. Lepastu pergi bazaar dengan Ed, beli roti John, ayam masak merah dengan kerang masak pedas. So kira lah semua lauk ada berapa. Right, SEMBILAN. Goodness. Kalau tau aku tak masak banyak-banyak tadi. Confirm tak habis ni.

Air pulak, sirap satu jug. And air tebu satu jug, beli kat bazaar jugak. 

Adoi. Membazir betul.

Oh lupa. Jari melecurrrrr T______T terkena minyak panas tadi. SAKIT OHH. Jadi bengkak kaler putih. Tsk. Kurangla hantaran pasni. HAHA wtf tetibe.


Sekarang baru 7.27. Azan kat sini pukul berapa eh? Dah nak dekat kot. Okay lah people. Selamat berbuka puasa. Sahur lah anda ye. Nanti kelaparan macam saya. Tsk.


XX

Comments