school

Spent 3 hours reminiscing the memories of high school, the everlasting memories. I miss my school, I mean the friends, the buildings, the teachers, the dorms, the dining hall, and of course our Mighty Mahathir. :')

Started when I saw a video of one of my ex classmate yang perform dikir barat kat mana tah. Then I started to search dikir barat kat youtube. Hahah you know bila jauh dari negeri sendiri and member member pun tak ramai dari negeri sendiri, benda yang kureng suka pun boleh jadi suka. Tengok a couple of dikir version bebudak sekolah punya, I searched pulak my school's name.

Adalah dalam 20 videos. Tapi just ada satu video untuk batch kitorang. Well time tu takde lagi camera2 canggih ni semua. But still, rindu tu... My goshhh. VERY MUCH.

Though ada je kenangan pahit kat situ, tapi the sweet memories lagi banyak. Form 4 was awesome. Form 5, dah sedeh sikit sebab my crush dah disappeared. HAHAH now uols know who my crush was. Alah takpelah kan. Dah 6 years berlalu. Ceyh.

The moment I really miss was masa KOT. Kejohanan Olahraga Tahunan. Form 4 of course. We performed formasi and kenangan paling memalukan was when aku cuba buat backflip time practice. Ohmygod kaki aku je yang terkapai kapai diudara, orang lain dah siap backflip. LOL malu. Still remember the exact situation. Awh. If I could, I'd give anything to go back in that time again.

The teachers, and the classes. Prep time. Makan time, tido time, gayut time. Hahah. Selalu kena marah sebab sneak out dari dorm sebab nak guna public phone, nak call boyfriend lol. Pernah sekali someone report Yasmin bawak handphone. Punya struggle nak menjawap, I said, kawan baik saya leukemia cikgu. Takut apa apa jadi kat dia, saya nak tau. Tu pasal bawak henfon. Hahahaha bolehh? Lepastu tarik Mutiara, suruh convince cikgu yang aku dah bawak henfon balik rumah. Padahal fon ada kat Bainun. Alhamdulillah kan, setakat bersekolah kat sana, aku berjaya sorokkan fon sampai tak pernah kena tangkap walaupun banyak kali kena panggil suruh serahkan fon. :D

Hee okaylah. Dah nak dekat pukul 4 pagi. Goodbye for now. :)X

Comments