Nikah kahwin

zzz

Asyik asyik cerita pasal nikah kawen. Mengantuk betul. Tapi this one memang nak cerita!

Semalam aku tak dapat tidur sedangkan aku memang patut tidur awal sebab harini nak pegi ambik bacteria culture dengan kakak Master kat lab around pukul 10. Jadi aku off laptop, dan landing atas katil. Tapi biasalah, dengan manusia lain pun aku tak dengar cakap, dengan diri sendiri apetah lagi. Aku online pulak pakai phone. Twitter of course. Tempat dimana aku boleh merepek tanpa ada orang marah. Kalau marah aku penuhkan timeline diorang pun, nak buat macam mana kan? Itu fungsi twitter. tamau baca repekan aku, unfollow je. eh terbagi ceramah sekali pulak.

Jadi semalam aku merepek macam biasa disertai dengan seorang member di Twitter. Tak kenal pun di alam realiti sebenarnya. Aku rasa la. Macam budak USM, tapi taktau lah kan. Tema: nikah kawen sebab entah mood nak kawen betul all day long yesterday. Lepas tsunami alert tu, lagi rasa nak kawen. ahahha.

So, ini adalah apa yang aku repekkan semalam. Stay tuned. Story belum habis lagi. Oh, aku blur kan nama and gambar beliau, sebab dia buat private tweet, kang aku menceroboh privasi beliau pulak kang. hewhew anyway, cekidaut.






Faham tak turutan cerita tu? Haha kalau tak paham buat buat la paham ye.

So, beliau wish aku goodnight dan cakap semoga mimpi bakal husband kannnnn. The thing was, aku terus tidur after call Arjuna. Tidur yang sangat lena. Dan aku mimpi. Jengjenggggg *drumroll*

Aku mimpi sorang lelaki. Bukan Arjuna, bukan anyone yang ada disekeliling aku sekarang. Tapi I used to know that guy well. Geng terjun dari bumbung rumah sekali ni, tapi dia tak terjun la. Aku je yang gila, pegi terjun bumbung rumah.

Aku mimpi my childhood friend. Kecik kecik dulu ada laa kena gossip dengan dia kan. Haha tapi sumpah tak penah pun kapel dengan dia though aku pernah bagi hadiah besday kat budak tu. Haaa siapakah? Kalau bebudak Taman Uda bace ni, ermm korang tak dapat agak kot, so takpe. lol

Back to the dream, I was walking the same path back then from my old house where the memories were everywhere. Sangat best okay my childhood ^^. Aku jalan ke kedai dua tingkat kat depan rumah, untuk ke kedai gunting rambut. Gila gila kembali kezaman dulu ni, sampai kedai gunting rambut tu pun ada lagi. Tak silap aku, kedai gunting tu dah tutup waktu aku umur 10 tahun macam tu. Then on the way ke kedai tu, I met three people. One of them adelah that guy, my childhood friend tu. The other two, tak berapa cam. Kabur. One girl and one boy, still duk mengusik kitorang. Aku senyum and keep walking when that guy asked, "Nak pegi mana?". I said "gunting rambut." Dia nak ikut tau. So, we walked together ahaha. Member dua orang lagi tu pun datang dengan basikal, renjis renjis bunga kuning yang sangat banyak masa aku kecik dulu.

Tapi tak pegi pun kedai gunting tu. We stopped at a kedai makan for dinner. Even pekerja kat kedai makan tu pun aku rasa macam familiar. They served us nasik lemak tau. Dengan ayam. Tapi this guy tak makan nasik lemak, so request nasik lain. Kitorang pun terduduk atas satu kerusi pulak. Tu kerusi aku by the way. Sebok je kau. Tapi aku cecepat bangun ambik kicap. Tak tau kenapa kicap menjadi topik utama mimpi aku. haha.

So that was my dream. Unexpected gila manusia yang berada didalamnya. hahaha. Adekah beliau bakal husband aku? zzzzzzzzzzz. Oh, time form 1, form 2 dulu dia ada this kind of style rambut yang macam Justin Bieber. Flip flip tau. haha lepas sekolah menengah, masing masing dah malu dah. Tamau kawan dah. Dua tahun lepas kot, adelah sekali tegur kat facebook. Lepastu senyap terus. Semoga bukan beliau walaupun beliau comel. Kecik kecik comel la.

Okay enough about the dreams pejadah semua ni. Mainan tidur je ni. Need to get ready. Nak pergi lab jap. BabaiX :)

Comments