Second attempt

of making this dress. This is the maxi dress I was talking about. Yang ini kain Lycra. Kain Jersey belum jahit lagi. This one pun quite okay.


Tapi sebab jahit tangan, sangatlah rasa super tak kemas langsung jahitannya. Jauh tak nampak sangat. Kalau dekat nampak la herot berot benang semua. Hukhuk.

Kain pun aku potong je ikut suka, takde nak ukur2 bebetul ke hape. Labuh nak mampus, lengan pun besar, so banyak sangat aku alter. Cincai cincai je alter dress ni sebab dah lambat untuk ke kenduri haritu.. Yang last last, aku tak pergi jugak. Haihh.

Takpelah.


Nanti nak jahit lain pulak. Nak buat maxi dress warna lain. Hee. BubuiXX

Comments

micah aje said…
ija dah ada 2 maxi dress handmade...next week nak balik kg wat lagi 3 maxe dress calour lain2 plak...hehehe tu je yg mudah
my respect level to you increase by 140%