The memories remain

Morning peeps:)

Sebab BELIAU takde masa kerana busy sangat ber-Starbucks, meh la aku cerita kronologi 21 Mac semalam, girls day out gitu.

Pelan asal adalah untuk gerak dari USM pukul 2.30 petang, sebab ingat nak pegi area Komtar, usha tiket yang affordable untuk ke Phuket nanti. Tapi yelah, perempuan, ehem, kalau dah bersiap. Satu jam tak sah. Terasa tak terasa takk? OK AKU TERASA. FINE.

Actually, aku beli voucher yang ada dalam Groupon yang OH SO OHSEM, they got the best deal in town. Style lah Groupon. Wa sayang sama lu. Hiks. So the deal yang aku beli was makan dekat Kaffa Cafe, dekat Straits Quay, Penang.


Suasana dalam cafe tersebut,


Muahaha suasana lah sangat. Suasana muka kau.

Anyway Straits Quay ni adelah tempat yang agak style sebab terasa macam diri berada di overthesea sikit laa. Ataupun tetiba terasa diri anak Dato atau anak TanSri. Anak Sultan pon boleyy. Kawasan dia macam harbour gitu. Tapi yang kecik punya la, takdela untuk berdagang ke hape kan. So ade banyak yatch, boats yang vouge yang buat aku teringin nak naik, tapi sebab aku tau aku mabuk laut, hasrat terpaksa dipendamkan saja. Tsk.

Straits Quay


Duh panjang betul mukaddimah.

So, deal yang aku beli tu berharga RM 17 + untuk sorang makan. 3 course meal. Ada appetizer, main dish, drinks and desserts. Untuk course ini, aku telah menjimatkan 50% macamtu untuk sorang makan. Rasa tertarik, aku pun beli dua voucher. One for me, and one for her, le best friend.


Now now. End of ramblings. Here goes the food.

Kenalkan anak anak. Dari kiri, garfu, pisau dan sudu.

Chicken soup for me.

Salad for her. Kalau taruk thousand island sauce sure lagi best.

Grilled chicken ape tah.

Spaghetti Bolognese.

And lastly, the desserts.

Kenyang lah jugak kan makan kat sini. So cerita round2 kat tingkat atas beserta gambar gambar, kasi beliau membebel sendiri lah kan. Sebab gamba dia yang banyak kat tingkat atas tu. Dah ni belog aku, haruslah ade banyak gamba aku kan? Ngehngeh

Lepas ronda kat dalam, kerana kesejukan kitorang ambik angin kat luar pulak. Tapi dah namanya ada DSLR sekarang kann, haruslah gunaaa. Nak DSLR jugakkkk T.T

'
From New Zealand, with love.



Tu semua yatch and boats kat belakang. Style kot. Nak beli la sejibik.

Hehe. So that's all cerita 21 Mac tersebut. Go cekidaut deals yang best kat Groupon. I subscribed their newsletters so hari2 dapat tau diorang punya deals yang ada.

Okaylah. Have to sleep now. Esok kelas pukul sembilan. Jaa ne. XX

Comments

LidiaSuraya said…
teringin nak p penang.. tapi tak sempat sempat ag nak ke utara nie...
LidiaSuraya said…
btw,
salam kenal..
n follow u jugakkk