leave out all the rest

Went to the lab again today.

pH untuk semua sample dah up hampir 5. Two of the samples dah lebih 5. Kalau esok terus centrifuge maybe 10 to 15 times more, lusa dah dapat proceed ke next step, and dah sangat hampir ke fermentatioin process before analysis will be done.

Sekejap je experiment aku sebenarnya. Aku je yang melambat lambatkan.

Actually aku cuak nak start ferment mende mende alah ni. Takut tak jadi. Tapi that's the point lah kan. Tu pasal lah adanya experiments. I don't want to fail tapi I seriously sick of all these. Rasa nak blah cepat cepat dari lab. Give me anything, but lab works. I'm not the careful, patient student yang boleh bergelar saintis walaupun saintis tu adelah cita cita aku dari kecik.


Takpelah. Dah cukup aku merasa jadi saintis. Dulu Abah suruh duduk ofis, belajar handle business, belajar control staff, belajar control duit. Semua aku tolak mentah mentah. Tak minat. Konon.

Sekarang? Beriya pulak nak bukak business sendiri. Like father like daughter. Eh tak, like parents like daughter.

I'm sitting on a bench kat foyer school sekarang. Hoping high untuk study for tomorrow's test. Say goodbye to the lab sekejap tadi. Boleh je nak duduk dalam lab, tapi macam sunyi sangat lah pulak. Kalau duduk kat bilik, katil pulak memanggil manggil. Safe mode, baik duduk kat school je.

Baru baca satu bab, aku dah bukak blogspot. -_- I'm bored.

Lepastu berkira kira mana nak cekau RM 5 ribu. Pergh. Cakap macam nak dapatkan lima posen kan. Lepas habis sem ni pun, paling banyak aku boleh kumpul maybe RM3K lebih lebih sikit. Tu pun kalau konfem boleh jadi cikgu ganti.

Duh. Pening ni.

...
Bye.

Comments