Game Handbag

Terpengaruh dengan Iz untuk buat Game Handbag. Awh, terasa very keperempuanan bila sebut handbag. Macam dah no more backpack, no more sling back Converse yang pakai time-time sekolah dulu. Lepastu set boys panggil2 untuk membahan. Tsk. Kenangan.

Okay okay. TERkembali kezaman sekolah pulak. Baiklah let's cekidaut bebarang yang ada dalam handbag yang aku usung everyday everywhere.


1. Bag kecik yang comel, dibeli di Daiso tahun lepas. Berisi alat-alat makeup. Oh lagi sekali terasa tempias keperempuanan. Macam geli lah pulak.

2. External hard disk yang comel menggantikan hard disk yang Abah bagi sebab yang Abah bagi tu aku ter sengaja baling ke lantai sebab tengah marah. Maksudnya, jangan bagi aku marah. Kalau tak, henfon pun aku selamba je baling. Huahahah

3. Oil Blotting Paper yang comel. Yes, semua barang aku comel comel macam tuan dia. Blergh. Dibeli di Daiso jugak dengan harga RM5. Semua barang di Daiso berharga Rm5. Sangat seronok berada dikedai itu.

4. Purse yang comel. EKEKE. Okay purse kau tahu lah isi apa kan. Takkan nak isi sugar glider pulak . --"

5. Handphone kesayangan yang comel. Sebenarnya dah tukar fon. Tapi takpelah. Functionnya sama jugak. Untuk koling koling, texting texting, bbm bbm-ing, facebook facebooking, twitter twittering. Dan ING ING yang lain.

6. Bedak Johnson's Baby yang comel. Lepas solat ke kan, malas nak pakai compact powder, maka ini adalah penggantimu. Ohh.

7. Losyen Johnson's Baby yang comel. Tak tau kenapa beli. Maybe sebab nak melembutkan tangan kot yang dah makin kesat.

8. Ipod touch yang comel. Hadiah dari beliau. Ngehngeh. Peneman suka duka lara gitew.

9. Kunci bilik dan kunci locker yang comel. Takde menatang ni, aku tidur di luar pintu lah jawabnya.

10. Novel dan buku nota yang comel. Novel yang diusung sahaja, tapi tak baca pun. dan notebook untuk diconteng masa bosan dalam kelas.

11. Gam 3 second yang comel. Aku adelah sejenis manusia yang clumsy dan careless. Bila bila masa je selipar boleh tercabut. Jadi gam ini adalah sangat penting untuk berada dalam bag.

12. Stationaries. Sebenarnya ada bag kecik untuk letak stationaries ni, tapi time ni entah macam mana tetiba takde pulak dalam bag. Lupa nak masukkan kot.

13. Last but not least. Eyedrops for lenses yang comel jugak. Stationaries pun comel. Lupa nak mention.

Ha that's all. Sape yang terasa perempuan dan ada handbag tew, sile sile la buat game ini. Sharing is caring *wink.


GOODNIGHTTTT X

Comments

Anonymous said…
oiiiiit makcik!!! pkai fon pe plak? torch ke? jom tuka!! hahahahaha blik r putra bleh berjimba...hoho neway its me u know who kn..hahaha