Dua hari lagi


Menanti Jumaat. Menanti ke?? Blergh.

Poyo je aku ni. Bawak lecture notes merata. McD, Borders, Starbucks. Baca kejap lepastu mula bosan. Buat benda lain pulak. Tak main game, aku pegi baca novel. Tak baca novel, aku pegi jalan2. Greattttt!


Zaman mula2 masuk matrik dulu, aku buat hal aku sendiri. Lepas kelas, aku lupa aku pegi makan dengan siapa mula2 dulu. Sebab aku masuk KMKN sorang2. I mean, ade bebudak sekola aku kat sana. Tapi semua lelaki. -_- Stranded alone.

Good thing was, I really study sebab dah takde benda lain nak buat. Bilik aku pulak tingkat atas sekali, hujung pulak tu. Memang takde orang nak kacau nak bising ke apa. Time riadah pun, diorang tak datang bilik aku suruh turun joging ke apa. Sebabtu aku lambat jumpe Juna. Hoho die selalu turun riadah. Aku malas. Lepastu dah line clear, aku basuh kain, then jemur kain kat bilik depan yang kosong. Bila rasa nak study, aku masuk bilik depan tu jugak. Kira tempat hideout aku la ni hewhew.

Time tu bila study, mesti ada air nescafe, dengan biskut Lexus kaler purple. Bila lapa, aku buat megi. Stok megi banyak gile dalam bilik. Macam2 jenis megi. You name it. Maggi goreng, maggi ayam, kari, tomyam semua ada. Biskut pun berlambak. Patut la duit tak habis sangat time tu. Kan? Just beli topup and kadang2 outing beli baju and makanan. One time, aku suro Abah belikan mp3. Time tu mp3 mahal lagi. Yang paling lekeh pun seratus lebih. So aku start study and dengar lagu. And somehow, it works. :)

Itu mula2 la. Sebelum aku sebok berchenta. Hohoh.

Rasa nak balik ke zaman tu. Zaman aku rajin, zaman naive je. Sigh. But time knows no rewind. So let's just live this life to the fullest!

Kejap lagi nak pegi beli maggi and biskut nexus YEAY! :D

Comments

Lelaki Ini said…
hahaha

jgn sibuk bercinta!
stdy2!
nuraimyasmin said…
Haha dulu mabuk. Sekarang dah jaga. :p