Dreams don't work unless you do.

So, where were we? Hehe bajet gila, macam bercakap dalam dewan bagi ceramah ke apa pulak kan. Well sekarang, aku tengah menanti masa untuk tiga hari cuti. Yeyeyeyey nak berjimba dengan sepupu sepapat terdarlings in two days time. Ohohohoy senorok.

Oh dikira-kirain pun, aku pun dah melekat bahasa Johan. Believe it or not, dah seminggu aku kerja kat Coffee Bean, and thank goodness, Mother tak marah apa-apa. Well guess she's now realized, I'm a kid no more, ataupun beliau dah malas nak cakap apa-apa sebab anak sulung beliau takkan makan saman. Either reason pun, dah cukup melegakan aku. Juna marah aku kerja, tapi Mama bagi, so yeah.

Apa yang awesome kerja kat tempat macam ni (Starbucks or Coffee bean), well actually I'm not sure Starbucks macam mana, tapi kalau Coffeebean, lunch's provided. Minuman pun of course lah. Ice blended ke, Americano ke, green tea ke, apa-apa beverages pun, well DIY cause it's FOC. Hewhew. Oh yeah, you should try the wild cherry thing. Kinda sweet sikit, tapi sedap. Mintak less cherry liquid tu. Warna dia pun cantik. Pink lembut gitew aww.

Ohye, pasal lunch. Hari keberapa entah, kak Aini prepare Chicken Patty untuk aku. Sedap ohh.
Chicken patty

Aku menghayati betul makan mendealah ni. Mula2 aku makan sayur2 tu dulu. Tomato sekali aku telan. Impress dengan diri sendiri. Sos atas sayur tu sedap kot. Then aku makan roti pulak. Pun sedap. Ke sebab aku tengah lapar, so semua yang aku telan itu menjadi sedap? Hurm maybe. Dah sampai part daging ayam tu, halfway makan, aku dah kenyang. Tapi sebab makan free yang mahal, so aku habiskan jugak.

Tadi.

Before pegi kerja tu. January 24th. Suppose masuk kerja pukul 9 pagi, tapi aku bantai tido sampai pukul 8.45. Bagus betul. Lupa set alarm malam tu. Call manager, cakap masuk lambat sikit. So, aku masuk pukul 10.15 am jam Coffee Bean hewhew.

Today penat sikit. Sebab aku pegang station ice blended kot. Kejap je pun, tapi tercungap aku. Time aku sorang takpe, time ade yang nak buat sekali ngan aku.... Haaaa hangin la jugak kan. Elok aku buat sensorang, ade pulak nak join sekali. Kejap aaaa. Bagi la aku pandai buat dulu, bagi aku handle the pressure. Barula cekap and efisyen. Ewah kauu.

Lepastu, manager tanya nak makan apa. Aku tanya, apa yang bole dimakan? Chicken chop, chicken patty, lasagna and another one aku lupa apa benda. Dengar perkataan lasagna je, aku terus angguk angguk kepala. Lasagna lasagna. Ohh my feveret food.

Chicken lasagna.

Gamba gegar sebab kak Aini tengok aku capture, lepastu gelakkan aku. Haha segan. Anyhow, it tastes awesome. =B

So roughly, that's it. Ini jela life aku sekarang. Coffee Bean je, before start FYP balik. Nanti nak jumpa Dr Rosma, discuss planning cuti ni macam mana, where to start, when to start. Hopefully, everything's cool and will be running smoothly. Amen.


GoodnightXX

Comments