Life is short.




Hi there:)

Mood quite okay hehe sebab takde sebab. Hurm aku ni memang macam ni kan. Nangis pun boleh tetibe, happy pun tetibe jugak. Ke aku ade kembar? Ade kan cerita yang kembar terpisah, tapi bila sedih, dua2 sedih. Err?

Harini..... Nothing much. Macam biasa. Tapi yang best, aku bangun pretty early dengan niat dihati untuk study. Bagus tak? Awh I know. haha. Woke up around 7 lebih tadi, siap, drive dan beli nasik. Lepastu macam semalam jugak, aku makan nasik lemak dalam kereta kat depan library. Kalau ade yang nampak pompuan kebuluran tengah makan dalam kereta Kelisa warna putih, ha aku la tu.

Sebelum keluar tadi, entah macam mane aku terbelit tudung, tetibe jadi macam Hana Tajima! Ha kauu eksaited aku.

KAN KAN KANNNN?? Ngahaha

Depan dah okay, tapi bahagian belakang terbelit belit =.= Lagi satu, aku belum konfiden nak pakai macam ni untuk keluar. Setakat belit-belit dalam bilik takpe la. huhuh last aku pakai macam biase je.

BAIDEWEIIIII, ni tudung baru! ^^, Beli kat Tesco semalam. :P


And then, aku masuk library dengan dua fail, pencil case, handphone, mp3 and kunci kereta. Sunyi je... Library kan. Meme pom. Pastu rupe-rupenye kene scan kad matrik dulu. Style. In, out kene scan. Macam keje kat situ pulak. Tapi best. Sepertinya berada di luar negara pakk. Eh jadi minah Indon pulak.

Ni kan first time aku jejak library baru ni. Semalam kan kene halau kan. tsk. Aku pun terkial2 la tengok sekeliling, mane aku nak duduk. Lepastu aku naik atas. Ade meja yang bulat dan luas. Senorokk senorok letak barang2 semua, pakai mp3, volume up, world's out. Study bebeh. Yang awesome harini, aku tak bawak laptop tauu. Betul2 nak study ni. ehh of course! B)

Dekat 2 jam kat situ, aku nak pegi toilet. Penat aku pusing tingkat tu, takde pulak sign toilet. Gigih aku turun bawah balik, tanye abang tu. Bukan pakcik yang semalam tu, ni lagi muda. Ha semangat dia bangun dari kerusi explain lokasi toilet. Siap nak tunjuk arah lagi. Hahaha tenkiuu. And then, aku naik balik, pegi kearah toilet yang dimaksudkan. Masuk je, macam under construction, tapi nampak macam okey je. Last2 aku tak jadi masuk jugak, sebab gelap. Sorang pulak tu. Sanggup aku tahan. Tapi nak jugak aku explore library ni. Naik lagi setingkat. Lagi STYLE. Ade meja Jepun ohemgeeyyy esok I'm sooo going to sit there. Misi mencari toilet bermula balik. Tak sempat jumpa toilet pompuan, aku redah masuk toilet OKU. Belasahhh.

Dalam library ni pun tak ramai Melayu. Ada dua tiga orang je aku nampak. yang lain, omputeh, arab2 yang masyaAllah lawa nyeee, pastu the rest Cina. Terasa semacam berada di oversea sekali lagi.

So lebih kurang pukul 10 aku masuk library tu, dekat2 pukul 3 aku keluar. Study ade la dalam 3 jam lebih kot. Sejam lebih lagi aku jalan2, pegi kat kompiter, bukak fesbuk, dengar lagu, tengok orang, tengok luar, tengok henfon, tengok buku. Walau bagaimanepun, this is an accomplishment for me. Hihihi orang yang susah nak study macam aku, boleh habiskan satu chapter! Agagaga walaupun satu chapter, tapi aku rase aku paham so far. Alhamdulillah, shabbas betty. :)

Till then. Gudnite X ;)

Comments

iLiAiSyAhkaDir said…
pergi library mane min?
Daffodil said…
kelakar la cara kak meen describe. esp. perenggan last. samelahhh kiteee! hihihi
nuraimyasmin said…
Ili; hehe kat library baru dalam USM. :D

Awin! hi-5! hahaha time bosan takkan lekat punye kat kerusi tu. bejalann je keje. :P