of Amway and the best of it.

Salam guys. :) Oh biasanya when I bagi salam means I want to talk serious. hehe.


Right. So I'll tell you straight. I've joined a very good business now, well the best business I've known so far. I'm doing AMWAY for my part time job. How cool is that? VERY. Proudly saying, I'm an AMWAY distributor right now. And I love it.

I joined Amway since July this year. Tapi sumpah tak minat. Sebab in my mind, this is another crap of MLM business. They're talking rubbish. I attended a few meetings sebab my mom made me. Certain times, ada la jugak rasa menarik tengok orang pegi sana sini, pegi Australia, Jepun. Tapi, naah. Not for me.


Until one day, in early November, (ohhhh I'm so going to tell this one day when I'm a diamond) I met few people kat rumah Mak Ngah. Met Kieran and his sister, Pei Han and his beautiful wife, and a few more. So, that night, I really open up to them. I was actually listened. mostly because Kieran sebab he is 22 years old, same age as me. And his salary by just doing Amway has reached more than 6 or 7K. ENAM TUJUH RIBU EVERY MONTH. And Allyson, Pei Han's wife cerita pulak how can make active income by doing facial and such. Then that night, baru rasa terdetik. "Aku sebenarnya akan lepaskan peluang sebesar-besar alam kalau aku tak buat ni. If not now, then when??" Then aku start bercakap. Aku start menyoal diorang.


Semangat tu tak terus hilang. I got a lot of supports from my family and friends. And I'm very determined until now. Oh, FYI, aku jarang sangat bersemangat sampai berbulan2.. Dah dekat sebulan aku serious in this and nothing could make me back down.

Now. Let's share. Kenapa Amway is good? This is from MY point of view, as a student, as a young adult, as a person who wants money money money travel.


#1. Amway dipenuhi Chinese. Sangat sangat sangat ramai Chinese dalam Amway yang dah aku jumpa. Dan successful. Korang tau kan Chinese sangat pandai niaga-niaga, bisnes2 ni semua? Think about that.

#2. No risk. Serious shit. Okay, kau bayar RM90 untuk bag dan Amway distributor card. In one year, kalau rasa ishhhhh kenot go la bisnes ni, tak sesuai la ape la. Nevermind. You pulangkan beg tu dan kad tu, RM90 tadi you can get back. Guaranteed.

#3. World class brand I tell you. Artistry (facial and make-up) - TOP 5 in the world, sebaris dengan Estee Lauder, Lancome, Shiseido. Harga berganda lagi murah dari diorang. Haaaa. Nutrilite. Players AC Milan adelah duta Nutrilite. :)





#4. E-spring. Tadi aku tengok demonstration penapis air ni. Style. Terbaek. Next time aku citer.

#5. Dreams. People who read my blog would know how bad I want to travel kan. You know, every year Amway buat trip ke overseas. This year ke Paris, and Pei Han with his wife join sekali kot. PARIS! *nanges. nak ikot. Haritu ke Australia, then Jepun, lepastu USA, lepastu Paris lepastu mane lagi tah. Tak nak lagi?? Then okaylah. Kau dah bosan melancong sampai seminggu lebih kat oversea ni (ewah). Tibe2 this year tamau join trip tu. Amway bagi kau cash money, duit flight semua yang puluh2 ribu tu, back to you. Tak cool lagi? COOL okay.

#6. Time? Takde masa untuk family? Amway has a solution for that. Imagine kau kerja engineer, doctor. Ada masa balik kampung jenguk mama abah? Bila balik kampung? Raya? tu pun kalau dapat cuti kan? Amway, portable business. Kau buat la kat ceruk kampung mana pun. Kena cara, takde hal lah. Hari2 berkepit bawah ketiak mama pun tade hal.


#7. Yang ini memang aku salute. Tadi aku pergi meeting. Harini ramai join. Lebih separuh adelah Chinese. Meeting kat rumah bekas doktor dan pakar bedah. pergh. Then masa introduce sorang2. Hi my name blablabla. I WAS an engineer, engineer, advertising company, engineer, engineer, engineer, engineer, doctor, surgeon. Sumpah aku tak tipu. Buat pe nak tipu? Tak caye meh ikut. Hah. Orang2 yang gaji beriban2 dah sanggup berenti keje. memang aku tabik lah.

#8. Now, let's say kau pergi trip ke oversea. Kau kerja company mane2 kan. Duduk seminggu kat Korea, eh rase best lah pulak. Nak extend lagi sebulan lah. Company mane yang sesuke hati nak bagi kau cuti lame2? Okay takde company? Keje sendiri katekan. Ade restoran, ade canopy, ade kedai jahit? kau duduk Korea, nak extend lagi sebulan? Tutup la kedai sebulan. Tak masuk la pitih. Betul? I'm right in this.

don't you?

#9. Barang2 Amway berkualiti. I can guarantee you that. Deodorant Amway yang RM 17 (mahal? sat noo nak explain.) Deodorant ni paling cepat habis adelah 6 bulan. Ada yang pakai sampai setahun. Ada lagi jimat sampai 2 tahun. Sebab tahan 48 hours. Dan natural sangat. Yang ni pun ade demo. Satisfaction guaranteed. Okay, kau beli deodorant kat Tesco ke Jusco ke, harga let's say RM 6. Murah? yes. Sebulan je pakai kan? Yang Amway pakai 6 bulan. So, darabkan dengan 6. RM36. betul? berapa dah jimat? More than half. I used brand yang agak branded. Spray punye. RM 14 something. dah nak habis pun. baru pakai 2 bulan. see berapa banyak aku bole jimat?

#10. Ni nak cakap kebaikan pun tak habis. Last lah. kau beli ubat gigi kat hypermarket. Ada bagi pape? oh ada. bonus points. dapatla tukar voucher nanti kan? Amway bagi cash money. Kau nak beli barang Amway lagi boleh. Nak beli moto dengan duit tu pun boleh. Nak beli Porsche pun sukahati kau lah. oh klaau tak puas hati dengan produk kitorang? sile pulangkan. dan Amway bagi duit balik 100%. Guaranteed.

#11. Ade lagi cerita pasal my mum. Ini lain hari okay. Btw, aku dah start makan product Nutrilite. It's awesome.

#12. Oh lupa. Pasal my mum jugak. Dulu mama penah masuk macam2 jenis bisnes, macam2 MLM. Habis sampai 6ribu pun ade. Tapi kenapa mama join jugak this one? Because my mum sees the potential. I trust my mother. and I love her. Aku kaye kang, aku beli umah sebijik kat Putra, bagi mama. Amiinnn.


#13. Alamak tambah lagi. Amway takde kuota pape. kau tak perlu beli seribu ke sejuta ke untuk dapatkan point. Slow2 pun boleh maa. Tak rugi. tak payah nak risau bulan ni kene beli rm 500 untuk cukupkan kuota barang. no no nehi he. Amway is not like that. sebab tu aku cakap Amway lain. It's more than that. It's beautiful. Trust me.

#14. One more thing. okay last last. walaupun banyak lagi. Ramai yang aku jumpa, cakap it's really good sebab start dari young age. sangat2 bagus. sebab diorang tau pasal amway mase dah tua, masa dah penat keje. tenaga dah takde sangat. so, sangat rugi youngsters yang tak ambik opportunity ni. seriously babes. this is more than fun.


By the way, motto kitorang, bebudak muda dalam Amway adelah: Buat gila gila 2, 3 tahun. Lepastu kau lepak sepanjang hayat. Style. :D


Now, YOU choose.


Talking about youngsters. These are some pictures of them in this :)


Oh one more ;) -

do click to enlarge.

Dan aku tak paham kenapa orang tak nampak. Ergh. Bisnes ni tak sekat masa untuk family, tak habiskan duit camtu je.. -_- Betul la Mama cakap, orang ni lain2. Aku pun ambik masa 4 bulan kan baru jatuh hati. Tapi, ya Allah, makin lama, makin rugi. Banyak masa bazir camtu je.. Kalau la aku start terus 4 bulan lepas, agaknye sekarang aku goyang kaki je tak payah mintak duit abah dah kot. tsk. Mintak dengarrrr je. Those yang very supportive, I love you all lah. Fara and Mother, I know you're reading. hehe thanks a bunch.


Quote from someone I found in youtube: "Why would you spend 40 hours a week making money for someone else (ie boss) and you won't take 5 hours a week constancy by yourself to do something for you?" Oh my. Can't agree more.

Cari jalan. Bukan alasan. Cewah. :) Fikirla semasak-masaknye kepade yang membaca. ^^,


Interested? Ade bangkangan? Ade soalan? PM me. nasty_mint589[at]yahoo[dot]com. Always available. Thanks. ;)


BY THE WAY: CLICK ON THIS. PRETTY PLEASE. :)


gnite. xx

Comments

si cokelattte said…
hohohoh... omaigod.. termasuk jgak min in this.. huhu.. gud luck. adah stay in mlm 2 tahun. memag kobar la. tak turun pon semangat. but then tbe2 tuhan nk tunjuk.. mlm is shit.! but min, buat sungguh2.. tau.. tata. me doa utk min.
Anonymous said…
wahahahaa kantoi je...tau2 je kn...dh kaye nnt jgn lupe membe yg cute nie ea haha
Mai said…
i'M VERY PROUD OF YOU, DAUGHTER. KEEP IT UP!!!!
zakiranSiraj said…
min. interested. Tapi x panda..hehehe