Oh,


Yes, life dah super duper simple. Dan aku pun dah super duper malas. Nak buat presentation untuk proposal FYP, tapi tak reti. Juna, helpp! you dah present kan?

Write up untuk pharmaceutical biotech dah buat. Part aku jela. Tinggal part diorang untuk aku conclude kan, and susun reference. I like this group. Moving fast and good. Kerja dengan Chinese, budak pharmacy pulak, memang kau kena ikut rentak diorang lah.

And, aku dah start FYP this week. Final Year Project it is. My topic: In vitro fermentation of sago HCl-treated RS3 by selected pure prebiotic cultures. -___- the heck is that?? Bacteria yang aku guna ade more that 20. 22 jenis kalau tak silap. Oh congrats. Dr cakap, project aku ni cepat sebenarnya. So, if aku pulun cepat2, dapat siap cepat, next sem aku relax. Boleh buat journal for my part and get another 10%. Banyak tuuuu 10%! So, aku tengah try merajinkan diri susun jadual, apa nak kena buat harini, hari esok, hari seterusnya. Dan, muka aku adelah antara muka2 yang dah selalu masuk lab. Niceee selalu aku yang selalu ketinggalan kan. muahaha it's payback time.

Actually ade je gamba aku kat dalam fon, tapi malas nak transfer. Ala, gamba aku tengah stir tepung sagu tu je. Lepastu jadi ape tahh. Sago tu jadi likat gilaaa, then masukkan enzyme. Semalam aku dengan yan autoclave, dan plan tak seperti yg dirancang. Lab boleh pulak tutup masa deepavali kan. Oh sebelum aku terlupa. I hate people who acted like they know EVERYTHING. EVERY single thing sampai orang lain tak boleh decide dah. Babe, I'm sooooo wanna see them fall. No I mean, yes you can talk. Tapi boleh tak cakap tu macam, not sounding like you tengah mengejek orang lain? damn i hate them.

ohh my entry is getting serious. Bye.

Comments