oh so Einstein

Masa first year, dengar cerita kakak2, abang2 senior yang stay dalam lab sampai pagi, tido kat lab, makan kat lab, semua pun kat lab. Kena bangun pukul 3, 4 pagi semata2 untuk ambik sample. Duh. 3 years in USM, tak rasa lagi. Now, the time has come -_-

For the first time, I've to stay in the lab sampai malam. Sebab, sample kena centrifuge selama 15 minutes sampai lah pH reading dia neutral. sekarang dah 10 kali centrifuge. took my whole evening, dan bacaan baru sampai pH 4.56.. another sample baru pH 3.98... Dang. Dari pukul 12 tengahari tadi buat ni kot. so that probably means, another 3 to 4 hours to go.

Kat luar dah start hujan. Petir guruh kilat semua ada, complete set. Pergh. Kalau tido seronok ni. muahaha.


Guess I'm a nerd scientist now.
:3

Comments