maxis broadband %^**(&^

Righttt.

So meh nak cite pasal maxis ni. Yang layan customer macam perghhhh HELLO??? do you really know what you're talking about?????

Okay start cite. so sebab intenet kat bilik ni lembat cam haremmm. So aku pun terpakse la call Maxis ni untuk activatekan balik my lovely berukband ni. So right, aku call Maxis Broadband service: 1800822000. Nahh number sekali aku bagi. Sile la call.

So mula2 aku call around 12 something. Belum masuk pukul 1 lagi masa tu. I talked to a woman, nama Priy*. guess her name yourselves. Lepastu bla bla bla duk sembang, wanita ini mengatakan bahawa aku kena bayar seratus something untuk aktifkan balik. So aku pun dengan jinies berkata "So kalau saya bayar RM200, boleh bukak balik broadband ni?" She said "Ye, betul cik." Then Ok, I said. "I bayar 200."

Then I called Abah, abah yang bayarkan that amount. Thanks Daddd. ;)

And then, aku tido, cakap dengan Abah, cakap dengan Juna, pukul 2.59 petang tadi, aku call lagi sekali. Sebab broadband still tak boleh guna.

Then aku cakap dengan sorang Indian woman ni. Name ape tah. Susah nau sebut name kau. Kamala ke ape tah, tapi pretty sure her name starts with K.

Then aku duk dengar la minachi ni duk sembang sembang. Boleh pulak dia cakap aku kena bayar outstanding balance lagi 400++. I was like, what the fuck???? See? aku dah marah. kanak2 bawah umur 22 tahun sila jangan baca. Terus aku cakap kat dia, "Excuse me? Tadi I talked to Priy*, she said I kena bayar 100++ je untuk bukak balik. Sebab tu I bayar 200!"

Ha gelabah.

"Tak cik. Yang itu yang cik bayar tu masuk ke bulan August dan September sikit. blablablabla"

Dia cakap macam ni. Limit aku adelah RM 300. So, outstanding balance aku adelah 400++. Anggap saje RM 400. OK? So, aku pun bertanya. "So, bukanke kalau ikut logik akal, I just have to pay around RM 150 untuk aktifkan balik. So that, my outstanding balance would be RM 250? Kan? Still in the limit range."

Tapi beliau tak menjawap soalan aku. Yang beliau katekan adelah repetition. "Bayar tu masuk August, September blablabalaaaaaa"

Aku dah bengang. aku fikir, budak ni tau ke ape die cakap ni? Kalau tak tau, cakap je tak tau. I understand. You're human maa. Biasa la tak tau sikit2. Lemme talk to someone who knows better. So aku lengah2kan. hahaha nak bercakap jugak kan. Kredit aku habis takpe. Aku nak dengar je dia cakap. Kira aku cam mystery customer la ni. Bukan ape, geram.. Sorang cakap macam ni, yang ni pulak cakap macam tu. Kang aku call lagi sekali, ade pulak manusia suruh aku bayar seribu. Agak2 r wehhh. Aku pakai maxis sejak first time pakai fon kot. Dah pakai line brape kali, dah pakai dua broadband maxis kot. Takde pulak rase nak berpaling tadah pakai celcom ke umobile ke hape. Geget kang. Loyal user ni tau.

So aku tanye dia. "Any other way yang I boleh buat instead of bayar 400 tuuu?"

"Okay cik, kalau cik takde amount tu sekarang--" "Memang takde pun." "Okay so saya boleh tolong cik suspend kan account ni, sampai cik bayar, lepastu boleh call kita balik dan activatekan broadband cik."

Nice. Good idea.

"Okay. So you suspendkan dulu lah broadband ni. I pegi mcd je kalau nak online."

"Baik cik," she said. "so saya kena cakap dengan cik Azri Hafiz ni dulu, pemegang account ni."

Jem.

"Saya dah lost kontek kot dengan dia." aku dah mula nak buat cerita ni. kang aku buat cerita kekasih terputus kerana halangan orang tua pulak kang. hahaha. "Dulu kitorang sama unibesiti, lepastu dia dah grad kan, dah tak tau mana dia pegi. Dah lost kontek. I pun tukar fon, so number dia pun dah hilang. I pakai broadband ni daripada day 1 kot. Azri tak penah guna punnnn" haaaa gigih tak cerita?

Lepastu dia cakap tunggu sebentar ye cik. Bapak lama sebentar kauuu. Aku tunggu siap boleh makan buah mata kucing ni sampai nak habis sekilo ni. grr.

Dia datang balik, dia cakap, "Maaf cik. Either saya verify dengan encik Azri Hafiz atau cik kena bayar."

Amboih. Garang tauu. seramneyhhh~

Haaaa lepastu aku pun cakap, "Kalau saya nak tukar owner boleh? Bagi saya jadi owner broadband ni."

Dia pulak terdiam.. "Nak tukar owner ye cik. Sekejap ye."

well sekejap beliau itu seperti biasa sangatlah lama. Aku boleh mandi, berenang-renang ke tepian dulu baru dia datang balik. Can I please, talk to whom you're talking to???? kan lagi senang!

"Tak boleh cik. Kalau nak tukar, cik kena pegi walk in ke maxis centre dan tukar owner kat sana."

"Okayyy. Kalau dia meninggal macam mane?"

"Meninggal?"

"A'ah. meninggal. Mati? Macam mane??"

"Errr.. " hahaha aku dah nak tergelak time ni. Dia pun macam tengah nak gelak. Aku rase die mesti rase nak bagi penampa sedas kat aku kan. Eh Azri, please don't die. haha aku assume je. "Kalau macam gitu, kita belum tau lagi cik,"

HAHAHAHA ape yang kau tau??

Aku nak merepek lagi, tapi takpelah. kang habis kedit. aku pun cakap. "Okay lah. takpelah, nanti saya kaya saya bayar."

Dia pun laju je.... "Okay cik. Saya K****** gembira dapat membantu cik. Terimakasih, bye."

TERUS DIA LETAKKK?? ohemgeeyy

bukan you guys supposed to say, "ada apa2 lagi yang saya boleh bantu cik? saya gembira dapat menceriakan hari anda" something like that kee??? KANNN??

dang you.

so dah. aku tak marah sangat pun sebenanye. sebab aku rase minah ni merepek je. nak call lagi sekali malasss. esok2 lah aku call. harap aku dapat cakap dengan sorang male indian ni. he's good. he really knows what he's talking about. and one beautiful girl kat maxis centre Queensbay, Suriani kalau tak silap. Dia pun bagus. Senyum, ramah je. Aku tanya macam2 jugak kat dia, apa yang dia tau, dia jawap. takdela nak putar belit pulak. grr.

Bui. nak solat. penat aku cite. nak cite kat manusia, takde manusia depan aku. nak call manusia, kredit dah habis call maxis berukband. gnwkjaldsnmgsjgb;ajdshitngmsakdsnfjgdsj

till then. jaa.

Comments