Determined

Flying away from the pasts.


So the thing is, perangai aku ni lebih kurang hangat2 taik ayam. busuk tau. yeah busuk punye perangai. Like, one time aku akan kejar sekejar kejarnya if aku nak something and I'm willing to do anything to get that. Tapi IF benda tu aku rase mengambik mase yang lame untuk didapatkan, ataupun aku rasa mustahil untuk aku dapat, aku akan stop. Aku akan blah. Benda tu still aku nak, tapi aku akan slow down atau kadang2 lupe terus sampai one day aku nak balik. Kalau dalam mase tu aku jumpa something better dan easier to get, aku akan ambik yang tu. Aku suka dapatkan terus. Aku tak suka benda2 jangka panjang ni. Sebab tu aku malas study, sebab hasil dia lambat nampak. See?

But this time, I'm trying. Sangat-sangat ingin mencuba dan berubah. orang lain boleh buat, why can't I? kan? Aku ada beberapa aims sekarang. Yang aku terribly nakkk sekarang;

1. July 7 @ November 10. *wink2

2. travel.

3. apartment.

4. curve 2g/3g.

dan macam2 lagi. kalau listkan kat sini esok pun tak habis ni. So, aku dengan gigih telah mengapply kerja full time. Sebab aku tak nampak aku dapat beli rumah kalau kerja part time. Boleh, guna nama abah, bayar downpayment je. Tapi aku ni berlagak. Nak indie konon2. KONONNYE LAHH.

So, semalam dan harini aku pegi banyak tempat dengan Rat. Pegi sampai ke Georgetown apply kerja. Siap boleh dapat jadi supervisor ke ape tah, tapi macam leader gitu kat Parkson. Tapi timetable slack... -_- Hari Khamis tu yang masalah. Pastu Jusco, cashier. Dah boleh dapat full time, tapi sebab Khamis jugak. So diorang suro amek part time dulu. tsk. And, promoter kat Pierre Cardin kot? InsyaAllah dapat, esok interview. Tapi... diorang belum tengok lagi jadual aku camane. hahaha tape, wait and see.

So, IF aku dapat kerja promoter tu, insyaAllah aku kan benti GSC. T_T sayang jugak nak tinggal. first job kot. banyak kenangan pahit manis. but eventually nanti, aku akan tinggal jugak kan. bezanya cepat lambat je. Just kena berani sikit kot take the risk? hm.

Pray for me, and for us. People change, kan? Jangan lelah bagi peluang kat orang lain. Maybe one day you'll be facing the same thing. gudnite babes.

Comments