i love you, MAXIS


AHAHAHAHAHAHA seronok gilaa.

Sejak duk Kelantan ni aku online gune Celcom broadband ayah aku punye. MasyaAllah lembabnye boleh tahan lembap la jugak kann. Tapi certain times, laju jugak. Macam waktu hujan semalam, eh tetibe cepat pulak die jalan kan. Tapi kalau nak tengok youtube, nak bukak cite anime, Ma'assalamah lah. Sori la bang. tak dapek.


Lepastu semalam agak laju jugak connection die kan, so aku bukak maxis broadband punye homepage. Outstanding balance kene bayar was RM370++.Misi memujuk! Pujuk punye pujuk ayah aku, mintak kad kredit, die tanak bagi jugak. Grrr. Tapi die bagi cek. Hehehehe

Then aku dengan Aman, my brother pegi maxis e-kiosk dekat KotaBharu, berbekalkan sekeping cek kosong dan sebatang pen. kalau tak kene bayar broadband ni, mau aku tulis 'sejuta ringgit sahaja'. Isk. Dah sampai sana, tekan itu tekan ini, tulis macam2 dekat cek tu, bayar! settle! Well I'm not so bimbo after all. haha. oh, aku tulis RM300 kat situ. banyak2 kang mati aku kene sekeh. I thought, cukup lah tu kan. lagi 70 hengget, aku bayar nanti.

Lepastu sebab keterujaan melampau, aku call Maxis Centre. Blablabla die duk sembang, last2 die cakap Cik Yasmin kene bayar lagi 55 hengget untuk aktifkan balik. shit.

Musnah harapan.

Aku pun, oh takpelah. Next week saya bayar. Finee.


Aku bangun tido pagi tadi, aku tengok Aman tengah online. I thought dia guna broadband Abah. So, aku tido balik. Bangun lagi sekali, aku pegi kat laptop yang Aman guna tadi. Maxis broadband? Dengan neves, haha neves tuu, aku pun connect. Connected! Bukak Chrome. Kelua page Google! ohemgeey. Bukak Yahoo mail. and it opens! Yeayyyyyy!!!!

Sayang Maxis. i love you lah. haha


Haha seronok tak? :P
xx

Comments

Tasha said…
celcom punye broadband sngt buat sakit hati...ni baru mcm nak ok...huu

maxis x penah try lg..
kl gua jd lu, gua byr advance lg..amik kau 500...